خبرهای ویژه
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از ممانعت هیات رئیسه برای در دستور کار قراردادن طرح دوفوریتی تبدیل وضعیت کادر درمان انتقاد کرد.
سایر خبرها
برترین ها
نماینده نائین ، خور وبیابانک در مجلس با بیان اینکه معیشت خانواده ها در دوران کرونا تهدید شد، گفت:کارگران باید در دوران کرونا بیشتر حمایت شوند.
نماینده مردم نایین و خور و بیابانک در مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش قابل اعمالِ حقوق باید به گونهای باشد که هم بتواند معیشت کارگر را بر اساس تورم اقتصادی پوشش دهد و هم کارفرما و تولید کننده را تحت فشار قرار ندهد.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه قرنطینه ممکن است به سوءتغذیه اقشار کمدرآمد منتهی شده یا باعث بروز مشکلات اجتماعی یا اختلافات خانوادگی شود از مسئولان خواست تا ابعاد مختلف فاصلهگذاری اجتماعی را بررسی کنند.
عباسعلی پوربافرانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در تحلیل ابعاد مختلف فاصلهگذاری اجتماعی به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، گفت: این موضوعی نیست که تنها وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای آن تدبیری بیندیشد، چرا که این وزارتخانه تنها متولی حوزه سلامت بوده، و این در حالی است که فاصلهگذاری اجتماعی باید از ابعاد مختلفی از جمله اقتصادی نیز مورد بررسی قرار گیرد.
قرنطینه تمام ابعاد زندگی مردم را تحت الشعاع قرار میدهد
نماینده مردم نایین، خور و بیابانک در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما نمیتوانیم مردم را با قرنطینه در خانههایشان حبس کنیم و انتظار داشته باشیم که روح و روان آنها آسیب نبیند، چرا که این اقدام تمام ابعاد زندگی آنها را تحت الشعاع قرار میدهد.
وی تصریح کرد: قرنطینه روشی نیست که بتوان در درازمدت بکار گرفت، چرا که بسیاری از مردم دارای مشاغلی هستند که روزانه معیشت آنها را تامین میکند یا افراد تحت پوشش تامین اجتماعی چنانچه فعالیت نکنند، درآمدی ندارند که حتی حق بیمه خود را پرداخت کنند و تنها بخش محدودی از جمعیت کشور را کارمندان تشکیل میدهند که برای پرداخت حقوقشان تدبیر شده است.
پوربافرانی خاطرنشان کرد: آنچه مسلم است بررسی ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی قرنطینه در زمان شیوع ویروس کرونا کمرنگ بوده، و این در حالی است که لازم است تمام ابعاد آن مورد بررسی قرار گیرد. از سوی دیگر راهکارهای ارائه شده جهت ارائه بستههای حمایتی هم نیاز به شفافسازی دارد، چرا که بسیاری از افراد نمیدانند از چه طریق برای دریافت بسته معیشتی یا بیمه بیکاری اقدام کنند.
وی افزود: ممکن است با طولانی شدن زمان قرنطینه بسیاری از افرادی که با مشکل تامین معیشت مواجه هستند، دچار سوءتغذیه شوند یا از نظر اجتماعی در فشار باشند یا دچار اختلافات خانوادگی شوند و در پی آن مشکلاتی که در آینده تبعاتشان قابل حل نباشد، ایجاد شود.
همه مسئولان باید برای بررسی ابعاد فاصلهگذاری اجتماعی وارد میدان شوند
این نماینده مردم در مجلس دهم یادآور شد: انتظار میرود همچون مسئولان حوزه سلامت که اقدامات درخور تحسینی برای کنترل ویروس کرونا انجام دادهاند، مسئولان سایر حوزهها نیز برای پیشگیری از بروز مشکلات ناشی از قرنطینه راهکاری ارائه دهند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با ارائه راهکارهایی برای جلوگیری از سوءتغذیه اقشار آسیبپذیر که در قرنطینه قادر به تامین معیشتشان نیستند، تاکید کرد: لازم است بانک اطلاعات اقشار آسیبپذیر تکمیل شده و سامانهای توسط دولت طراحی شود که افراد کمدرآمد یا فاقددرآمد در آن ثبتنام کنند تا بتوان وضعیت اقتصادی آنها را تقویت کرد./
یک عضو هیأت رئیسه فراکسیون تولید و اشتغال مجلس تأکید کرد که در سال جاری جهت تحقق شعار جهش تولید باید با خودکفایی و ارتقای کیفیت کالا با تحریمها مقابله کنیم.
عباسعلی پوربافرانی با اشاره به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به نام سال «جهش تولید» گفت: مقام معظم رهبری سال ۹۸ را سال «رونق تولید» نامگذاری کردند که با توجه به نیاز کشور و مسائل و مشکلات اقتصادی و تحریمها این نامگذاری انجام شد.
وی افزود: جهش تولید برای آن است که به خودکفایی و رقابت و کیفیت کالاها رسیده و با تحریمها مقابله کنیم. همچنین عرصههای مختلف تولید را ارتقا دهیم. اینها لازمه تحقق شعار سال است.
این نماینده مجلس خاطر نشان کرد: از طرف دیگر بعد از شیوع کرونا در کشور شاهد تولید ماسک، دستکش و اقلام مورد نیاز برای مبارزه با کرونا بودیم. میتوان از این الگوی اولیه استفاده کرد و در کنارش از محتوای علمی و تحقیقاتی و پژوهشی شرکتهای دانش بنیان بهره گرفت تا اقدامات لازم را برای جهش تولید انجام داد. اینها همه مقدمهای برای تحقق شعار سال است.
یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تاکید بر لزوم ممنوعیت تردد مردم در خیابانها را به عنوان یکی از موضوعات مطرح شده در جلسه فوقالعاده کمیسیون بهداشت با وزیر بهداشت عنوان کرد و گفت: در این جلسه پیشنهاد شد که مجوزهای استخدامی برای پرستاران داده شود.
عباسعلی پوربافرانی در گفتوگو با ایسنا، در توضیح جلسه فوق العاده کمیسیون بهداشت با حضور وزیر بهداشت و رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: این جلسه برای بررسی موضوع کرونا در محل برگزاری جلسات علنی مجلس با حضور وزیر بهداشت و معاونانش و رئیس مجلس برگزار شد. رئیس مجلس گزارشی در حوزه سران قوا ارائه کرد. وزیر بهداشت هم اقدامات انجام شده را برای نمایندگان توضیح داد.
وی ادامه داد: طبق گزارش ارائه شده تاکید بر آن است که باید همه پیشگیریهای لازم را انجام دهند و حتما مردم ممنوعیت تردد را مد نظر داشته باشند چون این ویروس در صورت رعایت نکردن این موارد منتشر میشود.
پوربافرانی با اشاره به صحبتهای تعدادی از نمایندگان درباره وضعیت حوزههای انتخابیهشان گفت: نمایندگان مشکلات پیش آمده برای حوزه های انتخابیه خود را توضیح دادند البته این جلسه صرف بررسی وضعیت بود و تصمیم گیری در سطح سران و ستاد مبارزه با کرونا انجام میشود. ستاد ملی مبارزه با کرونا وظایفی دارد که باید انجام دهد اما مردم بیشترین نقش را در مهار بیماری دارند. قطعا اگر مردم همکاری کنند و در عین حال نیازهایشان در دسترسی به ماسک، دستکش و مواد ضد عفونی تامین شود، از این پیک عبور خواهیم کرد.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در توضیح پیشنهاد داده شده هم گفت: در این جلسه پیشنهاد شد که از نظر اقتصادی به اقشار مختلف توجه شود. همچنین برای پرستاران مجوزهای استخدامی داده شود. از طرف دیگر برخی افراد ناچار و ناگزیرند برای امرار معاش تردد داشته باشند. پیشنهاد شد که فکری به حال آنها هم شود. قرار شد این پیشنهادات در جلسات مربوطه مورد توجه قرار گیرد.
یک عضو هیئت رئیسه فراکسیون تولید و اشتغال مجلس تاکید کرد: با توجه به وضعیت بازار به دلیل شیوع کرونا باید دولت از تولیدکنندگان و کسبه حمایت کند.
عباسعلی پوربافرانی در گفتوگو با ایسنا با تاکید بر لزوم توجه به مشاغل و تولیدکنندگان در شرایط فعلی که کرونا در کشور شیوع پیدا کرده، گفت: باید تبعات شیوع کرونا در حوزه های مختلف سلامت، اقتصاد، تولید، فرهنگ و سایر حوزه ها بررسی شود که مهم ترین بخش مشکلات ایجاد شده برای اقتصاد کشور و تولیدکنندگان است.
وی ادامه داد: با شیوع کرونا مشکلاتی برای تولیدکنندگان، کسبه و فروشندگان ایجاد شد که لازم است دولت از آن ها حمایت کند که از جمله آن دادن تسهیلات و تعویق سررسید وام هاست که در این باره تصمیماتی گرفته شده است.
این نماینده مجلس بررسی ابعاد تاثیر کرونا بر بازار کار را ضروری خواند و افزود: به هر حال با شروع کرونا بازار وضعیت مناسبی ندارد و ممکن است این وضعیت تا یکی دو ماه دیگر هم ادامه داشته باشد، بنابراین حمایت از تولیدکنندگان و صنوف مختلف امری ضروری است.
پوربافرانی با تاکید بر اینکه «دولت از توجه به تولیدکنندگان کوچک و بزرگ غافل نشود»، گفت: با بروز بحران باید تمام ابعاد آن دیده شود. متولی سلامت مردم وزارت بهداشت است که اقداماتش را برای مقابله با کرونا انجام می دهد اما در حوزه های دیگر به خصوص بخش اقتصادی باید وزارت اقتصاد، کار و صنعت معدن و تجارت به وظایف خود عمل کنند نه اینکه همه کارها بر عهده وزارت بهداشت باشد .